Вхід Реєстрація

Весільні солодощі від SHOco.: філософія якості та сучасності

Варто знати: ідеальний кенді-бар на весілля гості можуть розібрати ще до кінця першого столу! Про цей та інші факти вибору якісних солодощів на весілля розповіла керуючий співвласник львівської пекарні-кондитерської SHOco. - Софія Шуптар в ексклюзивному інтерв’ю Hot Wedding. Які смаколики обрати для солодкого столу на весілля, як відбувається формування солодкого меню на свято, чим потішити себе та гостей - читайте у нашому матеріалі!

солодощі від шоко фото

Софіє, розкажіть, будь ласка, чому саме пекарня-кондитерська? Як виникла ідея створення SHOcо. ?

Ми, наша родина, дуже любимо солодке. Хотілося створити в нашому місті пекарню-кондитерську, яка б відповідала нашій філософії - просто, сучасно і, обов'язково смачно. Щоб була невимушена атмосфера, і основний акцент на якісному, хорошому продукті. Це ми і зробили.

Мій чоловік працює генеральним менеджером в ресторані Citadel Inn, а наш партнер - бренд-шеф SHOco. - є шефом в ресторані “Гармата” Citadel Inn. Їх завжди поглинала робота над досконалістю основних страв, випічки. Однак, дуже хотілося зробити окреме, особливе місце - кондитерську, в якій можна втілити всі свої побажання щодо солодкого - все те, що самі хотіли б їсти у Львові. В першу чергу, це справжній круасан - круасан з борошна твердих сортів пшениці, якісного вершкового масла 82% жирності. Також - це велика палітра еклерів, на створення яких нас надихнули шедеври французьких кондитерів - гуру кулінарії Pierre Herme,  шефа Joakim Prat, який є засновником найпопулярнішої кондитерської Maître Choux у Лондоні. У відпрацюванні справжніх французьких рецептур нашому шефу Мирославі Новосад допомагали кондитери та пекарі з Франції та України. Доти такого продукту у Львові не було: якісні еклери, мусові тістечка, десерти з використанням бельгійського шоколаду. Ми хотіли їсти якісний продукт і створили його, щоб ділитися з мешканцями та гостями Львова.    

шоко випічка фото

Що означає назва вашої кондитерської? Чи все так просто і своїм ім’ям SHOco. завдячує шоколаду?

Насправді, з брендингом нам допоміг наш друг. Мало бути “Сhoco”, але він відзначив, що на Заході України дуже часто “шокають”. Чому б не назватися “SHOco.” - подумали ми, ще й є асоціація з шоколадом. Так і виникла назва.

Як почалася робота SHOco. у весільній індустрії міста - виготовлення весільних тортів та кенді-барів?

У весільній індустрії для нас все почалося з нашого власного весілля 4 роки тому. Обрати солодощі було складно через обмежену пропозицію. Тоді ми і вирішили, що невеличкі вишукані тістечка для красивих кенді-барів мають стати частиною нашої роботи. Зараз ми постійно працюємо над вдосконаленням тістечок та еклерів, над їхнім зовнішнім виглядом, презентацією.

А що саме і в якій кількості має бути у сучасному кенді-барі на весілля?

Зараз люди хочуть не надто багато солодощів, але якісних. Вже минули ті часи дефіциту, коли щось дійсно смачненьке було важко дістати чи вибір був малим. Ми радимо брати менше, але доброго та якісного: наприклад, ті ж вишукані тістечка. Люди мають отримати насолоду від споживання досконалого кондитерського виробу, а не від кількості цих виробів. Зараз тренд - простота, класика.

десерти від шоко фото

Як відбувається ваша робота з молодятами? Частіше ви втілюєте ідеї та побажання чи пропонуєте свої варіанти оформлення випічки та десертів на весілля?

До нас телефонують молодята чи звертаються весільні агенції. Ми домовляємось про зустріч - запрошуємо до себе та робимо безкоштовну дегустацію. Дегустація відбувається за всіма правилами - ми пропонуємо воду, каву, щоб людина могла відчути усю повноту смаку кожного з десертів та йдемо від простіших смаків до більш насичених. Далі клієнт разом з нашим менеджером по кенді-барах визначається, що йому подобається. Однак, ми радимо пам'ятати, що смаки у всіх різні, тож для такої події як весілля важливо врахувати і смаки гостей. Відтак, до весільного меню слід включати всю смакову палітру - і фруктові, і карамельні, і шоколадні начинки. Також стараємось підібрати асортимент враховуючи сезонність, актуальні начинки, свіжі фрукти, ягоди.

Нам подобається працювати з задумами, концепціями, тематичними подіями. Ми співпрацюємо з декораторами, на подію ми можемо запропонувати свій посуд. Прекрасно, коли кенді-бар - це не тільки смачно, але й дуже гарно!

Ми багато говорили про смак та естетику кондитерських виробів. Згадаймо тих, хто створює це смачне мистецтво у вашому закладі. Який він - ідеальний кондитер SHOco. ? Що вміє, де вчиться майстерності?

Ідеальний кондитер SHOco. - це професіонал, який щодня вдосконалюється. Він любить свою роботу, своїх гостей, щодня приходить з хорошим настроєм і отримує задоволення від того, що робить. Настрій цієї людини - це енергетика, яка вкладається в продукт. Тому наші кондитери роблять кожен смаколик з любов'ю.

Окрім ставлення до роботи в нас є ще й постійна освіта: наші спеціалісти регулярно відвідують майстер-класи. Ми слідкуємо за світовими трендами, використовуємо лише якісну сировину для своїх виробів, адже важливо все - і продукти, і додатки, і обладнання, на якому працюєш. У SHOco. є ціла команда професіоналів, в кожного своя роль, однак результат - це співпраця усіх. Кожен в нас натхненний філософією закладу - зробити смачно та гарно.         

кенді бар шоко фото

Чи робите ви солодкі подарунки для гостей на весілля - так звані солодкі бонбоньєрки з тістечками чи іншими солодощами? Які смаколики порадили б обрати для подарунку запрошеним?

Так, безумовно, ми робимо солодощі на подарунки гостям весілля. Зараз популярністю користується тортик “Екзотика” - це по суті мусовий торт, який дуже добре зберігається і транспортується. Його вага - 250 грамів, що оптимально для такого подарунка. Цей торт дуже ніжний, в його складі натуральне мангове пюре, ананасовий кюлі, бісквіт з кокоса. Виглядає дуже презентабельно, адже пакуємо ми солодкі подарунки у гарні фірмові коробки. А взагалі ми можемо зробити будь-які тортики, у нас зараз є 20 видів начинок, тож кожен клієнт знайде щось до смаку.

Мода на весільну випічку змінюється щороку. Модні кольори визначає інститут кольору Pantone, моду на одяг - визнані світом дизайнери, редактори модних видань. Хто визначає моду на солодощі?

Цього року моду на солодощі диктувала визначна подія - королівське весілля принца Гаррі. Як ми можемо бачити, все в світі йде до спрощення. Торт на травневому весіллі випікали у відомій лондонській кондитерській, однак він не був ані помпезним, ані високим. Молодята в Україні розуміють це тяжіння до простоти, тож люди все частіше хочуть легкості у випічці. Ми з шеф-кондитером Мирославою завжди слідкуємо за трендами. У 2018-му декоратори використовували багато зелені на торті, цитрусові кольори, землянисті відтінки. Модно, щоб оздоблення торту перегукувалося з оформленням кенді-бару. Основний вплив на оформлення випічки має світова мода на речі, на їхні кольори. Ми в SHOco. слідкуємо за модою і стараємося віддзеркалювати тенденції в своїх солодощах.

Чи вже відомо, які весільні торти будуть в тренді у 2019 році? Що б ви порадили обрати молодятам?

Ще трохи зарано робити прогнози щодо моди на випічку для весілля у 2019 році, але ми можемо говорити про те, що завжди популярно і з моди не виходить. Якщо брати львівський ринок, то тут люди полюбляють класичні десерти та випічку. Ми пропонуємо відомий торт “Естерхазі”, він є дуже популярним серед наших клієнтів. Є більш нестандартні речі, от, наприклад, зараз буде новинка - десерт з сиру брі, всередині - карамелізована груша, сухофрукти і горіхи. Цей десерт буде складним за смаком, цікавим та оригінальним, адже люди звикли до більш класичних поєднань, наприклад, карамель, горіхи та шоколад.     

оригінальні торти шоко фото

Припустимо, до вас завітали клієнти, молодята, які не знають, що вони шукають, не мають особливих побажань. Який торт ви б порадили їм обрати?

Переважна більшість пар бажає отримати великий весільний торт. По-перше, ми можемо зробити один торт, у якому кожен шар - “поверх” - має свою начинку. По-друге, якщо весілля невелике, а хочеться, щоб торт був велетенський, ми можемо зробити муляжні поверхи, які будуть оформлені так само, як і справжні. Таким чином клієнт не отримає надлишок торту, який нікому буде їсти, не витратить зайві кошти, але отримає бажаний “вау” ефект.

Щодо начинок, смачне поєднання - це фісташковий торт з малиновим кюлі, де ягода дуже вдало своєю кислинкою відтіняє смак. Хто любить шоколад, ідеальний варіант - шоколадний торт з горіхом. Така випічка є вдалою, адже це - класика. На весіллі є гості з різними смаками, є старші люди, які шанують класичні смаки і не надто готові до експериментів.

Тренд останнього часу, якому ми теж слідуємо - це створення корисних солодощів. Відтак, у нас можна замовити безглютенову і безлактозну випічку, якщо є така потреба через здоров’я або ж з будь-яких інших причин.  

Ми поговорили про моду, однак, зазвичай, там, де є тренди, там часто виникають і антитренди. Чи є десерти і випічка, які вже відійшли у минуле та які не варто замовляти на весілля з якихось причин?

Антитрендів, як таких, у кондитерській справі немає. Мода повертається, а деякі смаколики ніколи не втрачають своєї популярності. Один з наших топ-селлерів - це горішки, які, мабуть, багато хто пам’ятає ще з дитинства - зі згущеним молоком. У нас їх робить моя бабуся. Вона трохи вдосконалила цей рецепт, і їх дуже часто замовляють. Класичний медівник, який не є якимось вишуканим за смаком, але цей смак є добрим, він знову ж таки нагадує нам наше дитинство, і люди люблять його. Ми відновили цей рецепт і готуємо той добрий медівник для наших клієнтів.

Найважливіше - враховувати сезонність. Наприклад, макаронс чи ті ж еклери - вони в будь-яку пору добре зберігаються. Особисто мені, не дуже подобаються живі квіти на випічці, а також складні та важкі торти - з надмірною ліпниною, мастикою. Однак, у всіх свої смаки. І все ж зараз більшість клієнтів надає перевагу нашим тортам, які ми покриваємо ганашем (покриття на основі шоколаду) або ж шоколадним гляссажем. Я думаю, що надалі тренди будуть за якістю продукту. Сподіваюся, що зростатиме культура споживання, що люди свідомо дбатимуть про своє здоров’я та розумітимуть, яку шкоду можуть нанести організму дешеві солодощі низької якості.

макаронс та еклери шоко фото

У які терміни SHOco. впорається із замовленням на весілля?

Ми є дуже гнучкі. Замовлення ми приймаємо за 2-3 дні. У розпал весільного сезону, звісно, треба робити замовлення трохи швидше. Якщо торт ми зробимо швидко, то про кенді-бар слід домовитися принаймні за тиждень. Щодня є в наявності мусові торти - їх ми можемо задекорувати і видати в день замовлення. На бісквітні потрібно 2-3 дні. У нас є спеціальний транспорт, машина з холодильником, тож доступна послуга доставки - не тільки по Львову, а навіть в межах Західної України.    

Який десерт SHOcо., на вашу думку, найсмачніший та найоригінальніший? Що б порадили скуштувати нашим читачам?

Особисто я люблю макаронс. Коли мандрую світом, завжди куштую макаронс. І у нас раджу їх обов’язково скуштувати. Також еклери, десерт бейліс, чізкейк “Нью-Йорк” - він простий, але він правильний, не сирник. Насправді, кожен десерт вартий уваги.  

Які б загальні поради наостанок ви дали б молодятам щодо формування солодкого меню на весіллі?

Клієнтам ми допомагаємо сформувати меню та визначитись з побажаннями. Як вже згадували, починаємо з дегустації. За результатами дегустації ми добираємо тістечка та шоти - міні-тірамісу, міні-панакоти і т.д. Ми рекомендуємо брати 3-4 тістечка на особу. Далі обговорюємо саму подію, оформлення, доставку, презентацію та посуд для неї. Серед наших послуг - присутність кондитера на кенді-барі. В такому випадку він може розповісти про солодощі, порадити гостям, що скуштувати. Також він може провести майстер-клас на весіллі - це цікаво. У послугу кенді-бару входить доставка торту і тістечок, їх гарне розташування на локації. Ціна та весільний торт у нас середньоринкова. Але це буде точно якісний торт та кенді-бар, які гості з’їдять повністю. А це і є головний показник хороших солодощів.


Зробіть правильний вибір солодкого на весілля та дивуйте своїх гостей неперевершеними смаками!

Дізнайтесь більше про пекарню-кондитерську SHOco. в Instagram.

 
Кількість переглядів: 1736
Дата редагування: 2019-07-22

Сподобалась стаття? Поділись з друзями!

Схожі статті

Цей сайт використовує cookies. Ви можете змінити налаштування cookies у своєму браузері. Дізнатись більше

Я погоджуюсь