Весільний банкет - це не просто стіл, який сповнений їжі. Якщо закохані дійсно хочуть влаштувати незабутнє свято і піклуються про своїх гостей, вони неодмінно врахують їхні смаки і гастрономічні уподобання при формуванні меню. Найпростіший і найбільш правильний підхід до організації банкету - забезпечити максимальну різноманітність продуктів. На щедрому і добре спланованому весіллі будуть частування для переконаних м'ясоїдів, вегетаріанців і, звичайно, любителів риби і морепродуктів. Саме про останні і пропонуємо поговорити сьогодні!
Ми допоможемо вам вибрати 10 чудових страв з морепродуктів для подачі на весіллі. Але, перш за все, закликаємо пам'ятати: головне правило успіху таких частувань - це якісна, куплена в надійному місці свіжа риба і морепродукти!
Закуски на весілля з морепродуктів і риби
Весільний фуршет, який передує класичному застіллю або початок банкету - ідеальний час для смачних і легких закусок з риби та морепродуктів. Для цього етапу трапези підійдуть як холодні, так і гарячі закуски. Чим здивувати і потішити гостей? Порадимо!
-
канапе з ікрою - проста, але всіма улюблена холодна закуска. Оскільки в самій страві нічого надзвичайного немає, варто зробити акцент на якості продукту. Ікра гольця, горбуші, кети, щуки - варіантів чимало, і у кожного виду свій прекрасний і неповторний смак!
-
холодна закуска з маринованого кальмара - багато гостей очікують побачити на вашому святковому столі знайомий з дитинства та багатьма улюблений оселедець. Ми ж пропонуємо замінити цю традиційну і занадто звичну закуску на оригінальну страву - маринованого кальмара. Досить прості інгредієнти маринаду - оливкова олія, часник, соус чилі, зелень - майстерно підкреслюють м'якість м'яса і пікантність страви в загальному.
-
рулетики з червоною рибою - варіантів реалізації цієї страви існує безліч! Основою для рулетиків з сьомгою або лососем може бути лаваш. Але є і більш несподівані смакові рішення: наприклад, коли червона риба разом з базиліком викладається на розкатаний шар сиру моцарелла. Ще один чудовий рецепт - це рулетики, зроблені з любов'ю до суші. У їхньому складі - основа для ролу у вигляді огірка, сирний сир, лосось, зелень і спеції.
-
жульєн з морепродуктами - бездоганна ідея для гарячих закусок. Для цього святкового смаколика відмінно підійде морський коктейль з креветок, молюсків, восьминогів і інших дарів моря. У поєднанні з сиром, вершками/сметаною, цибулею, зеленню та спеціями він матиме неймовірно ніжний і приємний смак.
Супи з морепродуктами
Ми звикли, що практично будь-яке весілля в Україні - в традиційному стилі або європейському - не обходиться без подачі традиційного борщу. А якщо зрадити цьому правилу і підготувати несподіваний сюрприз для гостей - суп з морепродуктами?
-
сирний суп з морепродуктами - оригінальна і смачна страва, яка дозволяє поєднувати класичні для будь-якого супу інгредієнти - моркву, цибулю, картоплю - з ніжним смаком сиру і радує рецептори гурманів морепродуктами (креветками, мідіями і т.п.).
-
суп чаудер - морепродукти не часто асоціюються з американською кухнею, але унікальний в своєму роді суп чаудер родом саме з Америки. Блюдо це являє собою щось середнє між супом і гарячою стравою, а в його класичний склад входить філе білої риби, копчений бекон, вершки, консервована кукурудза і, звичайно, картопля.
-
томатний суп з морепродуктів - незвичайне, але дуже смачне поєднання являє собою томатний суп з коктейлем з морепродуктів. Його основними інгредієнтами є помідори і солодкий перець, а також томатний сік, різні спеції і трави.
Гарячі страви на весілля з дарами моря
Звичайно ж, риба і морепродукти можуть стати основою для головної страви свята - гарячого. В ідеалі варто додати в меню кілька гарячих страв на вибір. Але якщо ви впевнені, що ваші гості не проти покуштувати частування з морепродуктами в фіналі торжества - скористайтеся нашими порадами для формування завершальної частини меню.
Полюбити і зрозуміти смак деяких видів риби можна лише правильно приготувавши їх. Смажена тріска - одна з тих страв, які дивують своєю простотою, але не тим не менш, вкрай важливо домогтися для неї правильної консистенції - соковитої і щільної одночасно. Незвичайним таке блюдо робить соус, який готується на пательні разом з рибою і містить часник, зелень, оливкову олію і вершкове масло, а також біле вино.
Тушкований кальмар - ще одне гаряче, яке гідне прикрасити ваш банкет. Завдяки природному нейтральному смаку, кальмари можна готувати дуже по-різному. Комусь сподобається рецепт зі сметаною, комусь з овочами - цибулею, морквою та іншими.
Відмінна ідея для весілля - рибні страви, приготовані на грилі. Такий метод дозволяє зберегти максимум корисних властивостей продукту і здивувати гостей відмінним смаком, що нагадує про свято на природі. Для такого частування ви можете обрати червону рибу, а можна продемонструвати оригінальність і подати запрошеним приголомшливе філе скумбрії на грилі.
Якщо ви хочете приємно здивувати своїх рідних і друзів, запропонуйте їм спробувати на гаряче шашлики з морепродуктів. Вибирайте вподобану рецептуру і насолоджуйтесь смаком!
Нехай на вашому святковому столі буде багато незвичайних і смачних страв!