Вхід Реєстрація

Як правильно скласти весільне меню: 5 важливих порад

Якщо ви вже визначилися з банкетним залом на весілля, і урочистий день не за горами, в списку справ вимальовується важлива місія - складання меню на весілля. Навіть якщо у вас є надійний помічник - весільний координатор, мама, сестра або подруга - слід бути готовою до раціонального вибору. Не варто сподіватися, що менеджери закладу будуть підбирати для вас оптимальний варіант меню - чітко під ваш бюджет. Щоб не набрати зайвого, варто дотримуватися деяких правил.

стіл їжі на весіллі

Різноманітність компонентів страв

Якщо ваш банкет або весільний фуршет вже спочатку - ще в запрошеннях - не був позначений як веганське або вегетаріанське весілля, подбайте про смаки та уподобання всіх своїх гостей. Для цього необов'язково опитувати рідних і близьких, які страви вони хотіли б покуштувати на вашому святі. Просто постарайтеся зробити меню різноманітним.

Що це означає на практиці? Почнемо з салатів. Наприклад, видів салатів варто вибрати не менше трьох - один з сезонних овочів, інший з м'ясом, третій - з рибою або іншими морепродуктами. Подбайте і про різноманітність заправок: не варто подавати всі салати з майонезом, нехай навіть він буде не магазинний, а приготований кухарями в ресторані. Уточніть у менеджера або бренд-кухаря, чим будуть заправлені ті чи інші салати: віддайте перевагу оливковій олії, легким соусам - відповідно до рецептів.

різноманітність страв на весіллі

Трохи експериментів: баланс нового і звичного

Якщо ваше весілля буде проходити в ресторані з європейською кухнею, постарайтеся здивувати гостей оригінальними стравами. Це не означає, що на столах повинні бути морські гребінці або жаб'ячі лапки - якраз з такими експериментами на весіллі варто бути обережнішими. Дивуйте своїм вибором, оригінальністю рецептів, в яких з цілком знайомих продуктів створюється абсолютно несподівана, але неодмінно дуже смачна страва.

Ідеальне поле для експериментів - холодні закуски. Гостям буде з чого вибрати на свій смак, якщо ви запропонуєте їм класичні сирні, ковбасні, м'ясні нарізки, а також більш оригінальні - рулетики, тарталетки і т.п. Також можна дати волю фантазії в підготовці десертів для весільного кенді-бару. А ось з традиційними стравами весільного меню - на кшталт першого - можна особливо не вигадувати, так як грибна юшка і борщ цілком себе виправдовують.

весільне частування

Хитрощі з гарячими стравами

Гарячі страви в меню сучасного весілля - це ще не фінал банкету. Щоб залишити місце і сили гостям покуштувати основну - коронну страву вечора - варто проявити креативність в подачі гарячих страв.

Актуальними є порційні частування - шматочки риби, відбивні і т.п. - які офіціанти запропонують запрошеним і розкладуть відразу в тарілки. Створити враження багатого столу допоможе загальне гаряче - страви з картоплею, гарячими гриль-овочами, гарячими ковбасками або іншими м'ясними та рибними стравами, викладеними на загальних тарілках невеликими шматочками.


Підійшовши до подачі гарячого таким способом, ви зможете задовольнити основний голод гостей і в той же час трохи заощадити: отримавши їжу порційно, гості, скоріше за все, не так активно будуть тягнутися до страв з гарячим на столі.

запечене порося фото

Основна страва - естетично і смачно

Момент подачі основної страви весільного меню - це той етап святкування, коли гості здебільшого вже наїлися. Тому основна страва - це не стільки питання втамування голоду, скільки красивий їстівний сюрприз, якого достатньо покуштувати по невеликому шматку.

Обговоріть з персоналом кухні і менеджментом закладу особливості презентації основної страви меню весілля. Популярні варіанти - запечений кабанчик або баранчик, велика риба і т.п. Страва подається цілком - виноситься на загальний огляд, іноді ще навіть палаючою. Таким чином гості спостерігають їстівне шоу. Далі страву розрізають на шматочки і розставляють на столи, щоб всі бажаючі могли спробувати.

солодкий стіл на весіллі

Красиві десерти - декор вашого весілля

"Солодкий стіл - це те, до чого у гостей, швидше за все, не дійдуть руки" - скажете ви. Але це не так. Кенді-бар на весіллі - дуже популярне місце, адже коли ми говоримо про солодке на весілля, маємо на увазі не тільки пляцки і торти.

Маленькі, гарні, цікаві тістечка і десерти - це те, що буде приваблювати гостей будь-якого віку. У будь-який момент гості можуть зупинитися в прийнятті їжі, забажати кави або чаю, а також чогось смачненького в якості фінальної ноти трапези. Виберіть побільше видів солодких страв, розрахувавши на гостей їхню загальну кількість.


І так, десерти - це ще й окраса вашого свята. Нехай вони відображають стиль весілля і передають вашу задумку!


На весіллі має бути смачно. Це не означає, що зовсім по-домашньому: в міру вишукано, в міру по-новаторськи, частково консервативно. Не намагайтеся буквально завалити гостей їжею: дотримуйтесь наших рекомендацій, і нехай ваше весільне меню буде продуманим і апетитним!

 
Кількість переглядів: 5197
Дата редагування: 2019-07-19

Сподобалась стаття? Поділись з друзями!

Схожі статті

Цей сайт використовує cookies. Ви можете змінити налаштування cookies у своєму браузері. Дізнатись більше

Я погоджуюсь