Вхід Реєстрація

Скуштуємо райську країну на смак: 8 традиційних страв Домінікани

Неможливо по-справжньому познайомитися з країною, не поласувавши її національними стравами. Готельний All inclusive, безумовно, дуже зручний, але саме в етнічних ресторанах можна зануритися в дух унікальної місцевої культури. Ще не обрали тур? Завітайте за покликанням bronix.ua/tours/dominicana. Завдяки сервісу онлайн-бронювання турів «Бронікс» ви можете знайти готель на будь-який гаманець та тривалість мандрівки.

Кулінарні традиції Домініканської республіки

Кухня Домінікани — такий же дивовижний коктейль, як і сама країна. З історичних причин на островах взаємодіяли та змішувалися різні культури, що знайшли свій відбиток у рецептах. У меню та барних мапах ви знайдете європейські (здебільшого іспанські), африканські та автентичні страви, які кожен кухар втілює по-своєму.

QF9WLOHT8ud7ItRnS49xNArEkp1xM_GxBvZxzUaAQXEsl0ChkLkQygWQgi1-crK8ZaMK_IrLG2jPI0i0VtFKdxwi70kmuXj1WrikRIRSTadCL6jeAJFdp37qu4ijvDn9P6Kd0MCO=s0

Що ж можна порадити до обов’язкового замовлення?

  1. Санкочо — густий суп із м’ясом або рибою та маленькими початками молодої кукурудзи. Він дещо нагадує знайому кожному солянку. Чіткого списку компонентів рецепт не передбачає — у побуті його готують з усього, що є в холодильнику.
  2. Асопао — м’ясний суп із рисом. Його різновид, асопао де маріскос, — рибна версія. Скуштувати її варто кожному поціновувачу морепродуктів — такої рибної юшки ви не спробуєте більше ніде.
  3. Ля бандера — проста страва, яка компонентами повторює кольори домініканського прапора (так і перекладається назва). Для неї використовують рис, червону квасолю та м’ясо.
  4. Смажені банани — найпопулярніший місцевий гарнір, який подають із рибою, м’ясом або просто ароматними соусами. Щоправда, використовують для приготування інший сорт фруктів — вони більші за розмірами, ніж звичні нам, і зовсім не солодкі.
  5. Пуерко-ен-пуйя — смажена свинина. Її можуть подавати як шматками, так і цілим поросям, яке готують у великій ямі.
  6. Кангрехо кон коко — великий соковитий краб, приготований у кокосовому соусі.
  7. Мофондо — дуже колоритна страва, яка готується в декілька шарів. Різні компоненти (бананове пюре, бекон, овочі, м’ясо) перекладають листям.
  8. Дульчес — кілька різновидів десертів на основі патоки, кокосового молока, фруктів у різних поєднаннях.

wUGVccr11IKpxtmnF7VhVCmxNpvpINXX6k8w4htuTFMR1zvAppg1r0rixehBkV0q82Aoijgt-U5kAhnBIxUlBhVGhEVBVKhxQwZPmHLWuzYV952alZL6Q8jY_qF0PfrcEtv0CYkv=s0

Обов’язково доповніть обід екзотичними фруктами, яких у Домінікані безліч: ананаси, манго, авокадо, кокоси, маракуя, гранаділла, мамон, сапоте та багато інших. Дорослим туристам обов’язково варто оцінити сорти місцевого рому — цей національний напій додають до кави, коктейлів, вживають у чистому вигляді.

Кількість переглядів: 35
Дата редагування: 2021-10-05

Сподобалась стаття? Поділись з друзями!

Схожі статті

Цей сайт використовує cookies. Ви можете змінити налаштування cookies у своєму браузері. Дізнатись більше

Я погоджуюсь