Як вибрати ресторан на весілля. Частина 1

Вибрати ресторан на весілля – справа нелегка. Ресторан це майже завжди дорого. Весільні координатори часто стикалися з тим, що люди були незадоволені вибором місця святкування. Наприклад, може виявитись, що для всіх гостей мало місця, і зрозуміти це насправді важко, коли ви приходите і дивитесь на пустий ресторан із звичайно розставленими столами та стільцями. Весільні координатори дають кілька порад, які допоможуть визначити, чи підходить цей ресторан для вашого весілля.  

По-перше, перед тим, як почати обирати місце святкування, необхідно вирішити, яким буде ваш бюджет. Тримати всю інформацію в голові дуже важко, тому можна зробити електронну таблицю, де ви зможете записати всі дані оглянутих вами ресторанів. Така наочність допоможе вам вирішити, який заклад найбільше підходить саме для вашого весілля.

Найнеприємніша частина процесу вибору ресторану – це первинне дослідження закладів. Ви знаходите у пошуковій системі заклади, заходите на їх сайти, дивитесь, вас все влаштовує, а коли приходите у сам заклад, виявляється, що все не так, як описано в них на сайті.  А іноді по ресторану взагалі важно знайти хоча б якусь інформацію, і ви їдете дивитись місце, про яке не маєте уявлення.

Зрозуміло, що така витрата часу не приносить задоволення, тому спробуйте не надто засмучуватися цим – це робочий процес і це нормально.

Таблиці дослідження ресторанів можуть включати в себе наступні стовпчики:

  1. Назва закладу
  2. Місцезнаходження
  3. Контакти
    Запишіть всі контакти закладу (телефони, веб-сайт, групи у соцмережах, ім’я адміністратора, адресу закладу).
  4. Місткість
    Переконайтеся, що заклад може без проблем вмістити необхідну кількість людей.
  5. Тип закладу
    Зробіть помітку, який це тип закладу: ресторан у готелі, історичне місце, за містом, у парковій зоні, якийсь тематичний заклад тощо.
  6. Інтер’єр
    Опишіть, який інтер’єр має заклад: класичний, сучасний, тематичний, святковий, та ін. Чим гарніший буде інтер’єр закладу, тим менше вам доведеться його прикрашати. Також пам’ятайте про кольорову гаму вашого весілля. Інтер’єр закладу має гармонічно поєднуватися із ідеєю оформлення та загальним стилем весілля.
  7. Паркінг
    Занотуйте, чи має ресторан свій паркінг, кількість паркомісць, ціну паркомісяця за годину на паркінгу біля закладу, якщо в ресторані немає свого паркінгу.
  8. Розцінки
    Загальну інформацію про ціни закладу ви можете знайти в Інтернеті. Але ці дані можуть бути старими або неточними. В будь-якому випадку, є мінімальна ціна на особу, і треба дізнатись, що входить у неї: закуски, напої, обслуговування.
  9. Обмеження
    Дізнайтеся, чи є якісь серйозні обмеження в закладі, які можуть вплинути на ваше рішення: певний час закінчення святкування, неможливість використовувати свої напої тощо.
  10. Кухня
    Яку кухню пропонують у закладі: європейську, середземноморську, українську? Взнайте, хто шеф-кухар, спробуйте кілька страв. Якщо вас все влаштовує, обговоріть з адміністратором та шеф-кухарем меню на весілля. На цьому питанні варто зупинитися окремо. Тут є багато нюансів: варто врахувати смаки молоді, дітей та літніх людей, харчові алергії, пору року (це впливає на наявність певних продуктів, а, значить, і страв). Ми радимо робити наголос саме на сезонних продуктах. Це може суттєво знизити вартість страв, бо, наприклад, баклажани взимку коштують у 4 рази дорожче, ніж в кінці літа–на початку осені.

Продовження читайте в наступній статті.

Кількість переглядів: 69
Дата редагування: 2019-07-24

Сподобалась стаття? Поділись з друзями!

Схожі статті
Нові статті
Кенді-бар на весілля: чим наповнити солодкий стіл восени

Тестовий текстовий текст

Колір весілля 2020: модні відтінки сезону весна-літо

Тестовий текстовий текст

Цей сайт використовує cookies. Ви можете змінити налаштування cookies у своєму браузері. Дізнатись більше

Я погоджуюсь