Якісний та професійний кейтеринг - це сервіс без кордонів та меж. Найнеочікуваніші локації, найдивовижніші експерименти з меню: виїзне обслуговування - це гнучкість, а відтак значно ширші можливості для втілення будь-яких побажань клієнта. Про довіру та імідж, про якість кейтеринг-сервісу та професіоналізм команди, про тренди виїзного обслуговування та досягнення кейтерингової компанії, яка безсумнівно є однією з кращих в Україні, нам розповіла виконавчий директор Студії Ексклюзив Наталія Греськів.
Назва “Ексклюзив” наче зобов’язує постійно створювати щось нове, щось унікальне - те, що не можуть запропонувати клієнтам конкуренти. Розкажіть, будь ласка, як саме з'явилася така назва та у чому особливість кейтерингу “Ексклюзив”?
Першочерговою ціллю Студії Ексклюзив було створення компанії, що буде надавати якісні та ексклюзивні послуги у сфері гастрономії. Наша діяльність розпочалась у 2012 році із зовсім нового для українців напрямку – карвінгу (прим.ред. “карвінг” - мистецтво художнього різьблення по фруктах та овочах). З кожним нашим проектом ми черпали натхнення від клієнтів для втілення нових ідей, і, звісно, готові були реалізувати навіть найсміливіші з них! Сфера діяльності нашої компанії розширювалась - як відповідь на вимоги часу та тренди - і плавно переросла у надання послуг виїзного фуршету.
Сьогодні компанія Ексклюзив позиціонує себе як виїзний ресторан з відмінним сервісом, вишуканою і водночас доступною кухнею та індивідуальним підходом до будь-якої події. Ми не працюємо за шаблонами і готові втілити найбожевільніші ідеї наших клієнтів!
Які саме види кейтерингу пропонують у Вашій компанії?
Послуги кейтерингу - це чудова можливість організувати розкішний захід без зайвих витрат часу. Це може бути невелика кава-перерва на 20 осіб або ж масштабний захід, на кшталт відкриття нового заводу на 2000 гостей.
У кожен проект, без винятку, ми вкладаємо душу і однаково ретельно готуємось до кожної події. До основних напрямків діяльності компанії Ексклюзив на сьогодні можна віднести такі food-станції: фуршети і банкети, виїзне BBQ та пікніки, кава-перерви, Ice Cream Bar, Candy Bar, Waffle Bar, Cocktail Bar, Lemonade Bar, а також доставку страв.
Молодята завжди мають багато мрій, побажань та зауважень. Але часто виникають проблеми з організацією усіх факторів в єдину картинку. Яку роль відіграє кейтеринг-сервіс у реалізації концепції свята: якими засобами відтворюєте загальний стиль чи тематику весілля?
Так, це правда, у весільній сфері важлива кожна деталь. А для компанії Ексклюзив головне – створити той бажаний WOW-ефект! Враховуючи гнучкість компанії, для нас не є складністю перевершити бажання клієнта.
Щоб досягти єдиного стилю торжества, як правило, тематику погоджуємо з організаторами весілля. Підбираємо декор та інвентар під кожен захід так, щоб зберегти концепт події, що, в свою чергу, безпосередньо формує загальне враження гостей. Робимо акценти на тих стравах, які можуть бути найкраще скомпоновані за стилем із загальною атмосферою.
Нашим молодятам буде цікаво почути професійну думку: кейтеринг - це скоріше доповнення до основного весільного бенкету у ресторані чи він може бути повноцінною альтернативою традиційному святкуванню?
Світова практика показує, що кейтеринг не тільки зрівнявся, а й навіть перевершив класичну кухню в ресторані. Все це тому, що з виїзним обслуговуванням клієнт отримує безцінний бонус – свободу та мобільність.
Все частіше молодята обирають святкування весілля у стилі open air. Погодьтесь, це насправді дуже зручно, коли немає жодних обмежень ні в часі, ні в просторі.
Саме тому ми підтримали ідею та стали партнерами новоформатного проекту – ресторану на відкритій місцевості Garden Prostir поблизу Львова, що дозволяє втілювати цей задум. Ми пропонуємо як фуршетний варіант подачі страв, так і повноцінний банкет з індивідуальним обслуговуванням. Наш шеф-повар однозначно приємно здивує навіть найвибагливішого гостя!
У тих, хто бажає скористатися послугами кейтеринг-сервісу вперше, без сумніву, виникає питання: як правильно вибрати компанію. Розкажіть, будь ласка, про стандарти надання послуг у вашій сфері: на що мають звертати увагу наречені?
Насамперед, необхідно звертати увагу на досвід тієї чи іншої компанії на ринку послуг. Оскільки професіоналізм приходить саме із досвідом і створює відповідну репутацію та імідж компанії. З кожним роком до нас все більше і більше клієнтів звертаються за рекомендаціями, і, потрібно врахувати, що “сарафанне радіо” в нашому регіоні відіграє надзвичайно важливу роль.
Вимогливий клієнт завжди розраховує на: гідний рівень кухні та сервісу, індивідуальний підхід, гнучкість та оперативність у реагуванні на його побажання, бездоганне виконання обов’язків усіма працівниками кейтерингу.
Саме ці критерії створюють довіру і загальне враження про компанію.
Не менш важливим є те, щоб компанія була завжди відкритою до свого клієнта. Будь-хто з бажаючих може завітати до нас на кухню та переконатись в належних умовах приготування, зберігання продуктів та відповідній якості страв.
Поспілкуймося про смачненьке та модне. Які продукти, можливо, страви зараз в тренді? Чим можна здивувати гостей на весіллі 2019-2020?
Найбільш популярним цього року однозначно можемо назвати приготування страв на вогні BBQ, так би мовити “з-під ножа”.
До прикладу, цікавою послугою, яку ми активно практикуємо на заходах, є майстер-класи з приготування страв. Такі анімаційні станції дуже полюбляють наші клієнти, і з задоволенням долучаються до дійства. У процесі створення страви наш шеф-повар покроково розповідає всі секрети приготування. Інколи гості перебувають під такими враженнями, що готові активно долучитися. Але при замовленні майстер-класів важливо “відчувати” своїх гостей, розуміти, чи буде їм це цікаво, адже не всіх може вабити така атракція.
Ще один тренд, який хотіли б виділити – це кейтеринг здорового харчування (в тому числі для веганів та вегетаріанців). Ми любимо частувати людей з різними смаковими уподобаннями і з особливою увагою ставимося до тих, хто піклується про навколишнє середовище, висловлюючи свою позицію у повсякденному меню. Спеціально для таких ентузіастів, ми розробили страви без вмісту продуктів тваринного походження і тепер можемо з повною упевненістю заявити про те, що крім традиційного варіанту, ми також раді організувати класний веганський кейтеринг, який, швидше за все, сподобається навіть заядлим м’ясоїдам.
І ще один тренд – інтернаціональна кухня. Ми не прив’язуємось до певних стандартів та дуже часто практикуємо поєднання декількох національних кухонь на одному заході. Відповідно, кожен гість без сумніву знайде для себе щось смачненьке незалежно від релігійних чи культурних приналежностей. Надзвичайно важливо врахувати не тільки свої смакові уподобання, а й зробити акцент на стравах, які полюбляють ваші гості. В такому випадку ваше свято надовго залишить приємні спогади.
А чи є такі продукти, яким категорично не місце у святковому меню? Що це?
Насправді немає продуктів, яким не місце на святковому столі, якщо правильно дотримана технологія приготування страв, подача і є доречне поєднання інгредієнтів. З будь-якого якісного продукту наш шеф-повар готовий створити шедевр!
Професійні кухарі - це основа. Але не менш важливим у роботі кейтерингової компанії є персонал - офіціанти, бармени та інші помічники, які обслуговують події. Від їхніх вмінь та поведінки залежить оцінка сервісу. Хто ці люди в “Ексклюзиві”: чи навчаєте Ви їх спеціально, як саме?
Це правда, в роботі кейтерингу ключовим є кожен працівник: від постачальника до event-менеджера.
Для нас головним було побудувати систему, яка дозволить створити сервіс належного рівня та забезпечити злагодженість роботи. Ми проводимо ретельний відбір та постійне навчання персоналу. Кожен працівник має можливість розвиватись, рости та проявляти себе. І це, звичайно, вплинуло на постійність нашого штату та розвиток компанії в цілому.
Не втрачаємо можливості відвідувати виставки та конкурси міжнародного рівня. Саме вони надихають нас і допомагають іти в ногу із сучасними кулінарними тенденціями.
Ми цінуємо наших працівників та враховуємо побажання кожного. Разом ми Dream Team!
Насамкінець, поділіться, будь ласка, найцікавішим досвідом. Які незвичайні події доводилось обслуговувати: можливо, дуже масові, визначні або ж нестандартні?
Якщо покопирсатись в пам’яті, можна виділити наступні проекти.
Старий Самбір. Лютий 2016. -25С. Відкриття вітроелектростанції. Уявляєте, у нас був повноцінний кейтеринг на вершині гори, де вітер у прямому сенсі слова “зривав дах”! Це було складною задачею не тільки для водіїв-кур’єрів, а для усього персоналу, в тому числі для офіціантів і монтажників шатра. Ми виправдали усі сподівання замовників, і побачили їхні щасливі та здивовані обличчя.
Львівська Ратуша. Літо 2018. Закрита зустріч інвесторів. На нас чекало нелегке випробування: щоб донести на верхівку Львівської Ратуші весь інвентар, необхідно було підійматися і спускатись по 408 сходинках! Головне у цьому випадку було правильно розрахувати кількість персоналу, щоб усе було вчасно подано. Кожен гість насолоджувався атмосферою свята, мав можливість поласувати смаколиками та келихом ігристого на самій верхівці Ратуші.
Також варто відзначити наймасштабніший та найбільш віддалений від локації компанії захід. Влітку 2016 року у нас був проект за 300 км від нашої геолокації у Хмельницькій області, а влітку 2018 року ми організовували кейтеринг на відкритті нового заводу Leoni на 2000 осіб.
Навіть нереальні здавалося б, ідеї, з нами стають реальністю!
Кейтеринг - це унікальний сервіс, який дозволяє залишити стіни ресторанів і кафе та влаштувати своє незабутнє свято будь-де! Дізнайтесь більше про роботу студії Ексклюзив в спільноті компанії в Instagram, і нехай на вашій події буде гарно, смачно та весело!